Remembering Daniel Drăgan

Discreția, un privilegiu?

Discreția, un privilegiu?

Category:

By

/

read

.. [sâmbătă, 28 decembrie]

.. agora a pus stăpânire pe noi, ne obsedează, ne urmărește si ne otrăvește zilele cu egolatria ei – speranța se îndreapta spre cei care nu au uitat cum să fie discreți, care înteleg că ratingul durează câteva clipe și produce o cumplită dependență, suferința e în primul rând a celui care odată intrat în ceea ce pare un joc nu mai știe cum să iasă din el, cred că suntem contemporanii lui Dante, ne inventăm cu sârg cercurile noastre ale unui infern despre care ne închipuim că e benign fiindca nu e real, cumplită eroare, tocmai irealitatea este cea care îi împiedică pe cei mai mulți să se elibereze, să revină în lumea de dincoace de ecran..

.. în curând vor apărea și centrele terapeutice, societatea nu doarme, vom plăti pentru un sejur fără social media sau ne vom descurca singuri, în fond nu e mare scofală, la fel e cu fumatul, alcoolul, drogurile – contează până la urmă voința fiecăruia, voința pe care o ai sau nu o ai, restul, povești de-ale terapeuților pentru că întotdeauna trebuie creată mai întâi o problemă ca sa poți vinde după aceea soluțiile la aceeași problemă..

Un răspuns la „Discreția, un privilegiu?”

  1. Avatar Victoria Fătu Nalațiu
    Victoria Fătu Nalațiu

    Mircea CĂRTĂRESCU spune: Nimeni nu i-a făcut vreodată concurență lui Dante, nici ca forță poetică și satirică, nici ca viziune, nici ca bogăție a fețelor…
    Crezul meu scânteiază doar prin cunoașterea noului, prin cuprinderea frumosului din arte. Pe aici, în calitate de mângâietor al cărților, mă opream și mă opresc să pătrund în adâncul lucrurilor. Drumul căutărilor m-a apropiat de câțiva poeți însetați de lumină, care au urcat prin opera lor la nivelul astral.Ei au reușit să miște universul și lucrurile vizibile și cele ascunse privirilor omenești și să le înalță la nivelul sufletesc. Am zăbovit mult pe aceste tărâmuri, plin de urcușuri și coborâșuri,. Scriitorul Daniel Drăgan, are dreptate când afirmă că: ”contează până la urmă voința fiecăruia”. Astfel prin voință am construit o carte unde poeții studiați sunt:
    – Dante Alighieri
    – William Blake
    – Johann Wolfgang von Goethe
    – Mihai Eminescu
    – Lucian Blaga
    – Odysseas Ellytis
    – Nichita Stănescu
    Acuma încerc să ”vând soluțiile la aceeași problemă..”
    (nu știu ce voi reușii),
    ,redau câteva versuri doar de la Dante:

    Poemul eternității

    Poemul eternității e o tainică minune,
    o gigantică construcție a marelui arhitect Dante.
    Acest ales al Divinității dezvelește omenirii
    necunoscutul tărâm al poeziei,
    unde crește poemul eternității,
    o vastă simfonie a Universului
    ce scânteiază ciudate frumuseți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *