Remembering Daniel Drăgan

numărătoarea inversă

numărătoarea inversă

Category:

By

/

read

.. a început, preferăm să privim în altă parte, lumea nu se termină cu o explozie uriașă ci încet, discret, pe neobservate toate se transformă în neant, am ales neantul din clipa în care am renunțat la punctele cardinale în numele unei imaginare eliberări de sub tirania nordului, sudului, estului și vestului din vechile hărți care au călăuzit omenirea..

.. am optat pentru alternative, fiecare își stabilește nordul lui sub imperiul restaurării libertăților inițiale care nu au existat niciodată, dar e prea frumoasă povestea lor.. „acum sunteți stăpâni pe punctele voastre cardinale, nu mai primiți ordine de la elite” repetă profeții apăruți pe la tarabele de unde se vinde noul Ierusalim..

..„lucrurile au luat-o spre sud” se spune in jargonul american când ceva merge prost, aș zice chiar că mergem rapid spre sud, în sensul că nu mai avem o literatură relevantă, ediții de până la 200 de exemplare nu au cum să fie relevante, literatură națională înseamnă zeci de mii de exemplare, de când nu s-a mai întâmplat așa ceva? – suntem preocupați de micile noastre victorii clandestine și nimeni nu pare îngrijorat de absența unei literaturi reprezentative pentru primul sfert de secol 21 – pe de altă parte, doar autorii premiați în acești 25 de ani sunt câteva mii, dar ce folos?..

.. marile drame au nevoie și de figuranți, dar nu se pot juca doar cu figuranții..

 

Un răspuns la „numărătoarea inversă”

  1. Avatar Victoria Fătu Nalațiu
    Victoria Fătu Nalațiu

    ”.. a început, preferăm să privim în altă parte, lumea nu se termină cu o explozie uriașă ci încet, discret, pe neobservate toate se transformă în neant,” deci în”nimic”. În artele plastice Joseph Mallord William Turner, a avut dorința devoratoare de studiu și s-a întâlnit cu ”Neantul”, iar în filozofie ”Osho (cât și Chuang Tzu), ne cer să acceptăm paradoxul, să renunțăm la logica minții, să devenim o barcă goală. Numai după ce ne vom fi golit de condiționările mentale, de ideile și așteptările egourilor noastre, poate iluminarea acestor maeștri să devină deopotrivă a noastră. Autorul în ”Numărătoarea inversă” ne dezvăluie răspunsuri de netăgăduit, jonglează cu ideile și construiește viziuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *