Remembering Daniel Drăgan

pe surse: a ști sau a nu ști?

pe surse: a ști sau a nu ști?

Category:

By

/

read

..șofer, jurnalsit, poet, etc? Răspunsul e simplu: cu ce-ți câștigi pâinea? poate nu pare important, atunci să vorbim despre inspirație, adică despre surse: la jurnaliști sursele sunt complicate si nu se destăinuie, la poeți.. e o dezbatere lungă și fără concluzii despre inspirație, dar la șoferi? la șoferi e telefonul clientului, care precis va avea cel putin 2 convorbiri în timpul cursei și nu din acelea cu „unde ești?” si „ce faci?”… iar clientul vorbeste de obicei cu glas tare, mai ales la noi în provincie unde oamenii sunt siguri pe ei.. și iată, constați că nu-ți mai trebuie abonament la „Netflix”..

.. „pulsul vremii” e o chestie pe care o știu toți, iar tu poți să știi ca majoritatea se înșeală iar restul nu spun nimic, am vrea să fim profeți dar vremea lui Moise a trecut de mult, informațiile sunt scumpe si prea puțini sunt dispuși să plătească, iar ce primești pe gratis sub marca „breaking news” sunt… ca orice gratuitate..

Un răspuns la „pe surse: a ști sau a nu ști?”

  1. Avatar Victoria Fătu Nalațiu
    Victoria Fătu Nalațiu

    Îmi aduc aminte de un proverb arab: ”Cel care nu știe și nu știe ca nu știe este un prost. Ocolește-l. Cel care nu știe și știe ca nu știe este un copil. Învață-l. Cel care știe și nu știe ca știe doarme. Trezește-l. Cel care știe și știe ca știe este un om înțelept. Urmează-l”. Acest citat îl aveam afișat pe holul bibliotecii ( printre altele, scris mare), toți elevii se opreau să-l citească, În acea vreme a fost instructiv… În cazul acesta: ”A știi sau a nu știi” a fi ..”șofer, jurnalist, poet””cu ce-ți câștigi pâinea?”.Un răspuns care ne pune pe gânduri dureroase, ”inspirația” de multe ori o ia la fugă, indiferent de meseria pe care o practici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *