Nu toată lumea își amintește de moartea anterioară; și din cauza acestei lipse de memorie, majoritatea persoanelor nu cred că a existat un deces anterior. Dar, la fel, ei nu-și amintesc de nașterea lor recentă — și totuși ei nu se îndoiesc că s-au născut recent. Ei uită că memoria activă este doar o mică parte din conștiința noastră normală, și că memoria noastră subconștientă înregistrează și păstrează fiecare impresie și experiență trecută pe care mintea noastră activă nu și-o amintește.
Sunt persoane care în virtutea concentrării și a altor practici yoghine sunt capabile să aducă subconștientul la nivelul conștiinței discriminative și, prin urmare, să se bazeze nerestricționat pe memoriea subconștientă, în care sunt stocate înregistrările nu numai ale vieților noastre trecute, ci și înregistrările din trecutul rasei noastre, trecutul umanității și al tuturor formelor pre-umane de viață, dacă nu chiar cele ale conștiinței care face viața posibilă în acest univers.
Dacă, printr-un capriciu al naturii, porțile subconștientului unui individ s-ar deschide brusc, mintea celor nepregătiți ar fi copleșită și distrusă. Prin urmare, porțile subconștientului sunt păzite de toți inițiații și ascunse în spate vălului misterelor și simbolurilor.
Lama Anagarika Govinda
Condiționarea accidentală pe care o numim „destin” sau patul germinativ unde încolțeasc alegerile noastre.
Lasă un răspuns